Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Voorlopig jaarprogramma 2020


Hierbij het voorlopige programma 2020 van NatuurStapEnzo. Op het moment staat nog niet alles even vast. Ik zit vol ideeën, ben al plannen aan het uitvoeren en heb ook eind december mijn doelen bijgesteld. Ambitieus maar vol enthousiasme ga ik 2020 in en wil ik NatuurStapEnzo op een hoger niveau krijgen. Toekomst gericht: minder in de zorg werken, meer met mijn eigen bedrijfje bezig kunnen zijn, welke iets meer de zorg gerelateerde kant op gaat. Voor mij is dat ook een nieuwe uitdaging. Ik probeer mijn site zo actueel mogelijk te houden en u erbij te betrekken.
Januari
Deze maand heb ik ook nodig om nog een klein beetje van vorig jaar af te ronden en de nieuwe activiteiten al weer in gang te zetten. Zondag 19 januari ben ik voor SNP op de vogelaarsdag in de Blauwe kamer in Wageningen. Daar zijn diverse excursies en ook presentaties over de vogelreizen die we komend jaar gaan doen. Het blijft evt. mogelijk om een 1op1 workshop vogels fotograferen vanuit een vaste hut te boeken. Zie voor actuele data en /of boekingen: www.frankterstappen.com

Baardman FrT 8930 19899 Koppeltje wilde eenden FrT 8250 Grutto 01 04 07 FrT 018


Februari
Zondag 02 februari SNP Wandelevenement te Kameryck daar geef ik d.m.v. een 'workshop' een eerste aanzet tot beginnend vogels kijken. Heb nog een aantal leuken projecten liggen die ik hopelijk deze maand in gang kan gaan zetten. Natuurlijk ben ik ook af en toe lekker buiten te vinden want daar gebeurt het, daar vind ik inspiratie....
Maart
Zaterdag 7 maart vogels fotograferen kijken aan de kust, Pier van IJmuiden. Lekker uitwaaien en de strandvogels zo optimaal mogelijk op de foto zien te krijgen NIEUW Zaterdag 21 maart Avondfotografie bij helder weer mogelijk sterren fotografie. (meer informatie volgt) Maandag 30 maart rondje Oostvaardersplassen exclusieve begeleiding met TIPS en tricks
April
Woensdag 1 april tot en met donderdag 9 april SNP vogelreis naar Cyprus. Tijdens de rondreis over het eiland gaan we van nabij de vogeltrek mee maken zien we vogels die we ook weer in Nederland zullen tegen komen, we gaan naar een ringstation en plukken- eten sinaasappels. NIEUW Zaterdag 11 april Stinzenplanten fotograferen op landgoed Amelisweerd en Rijnhauwen. Maandag 27 april op zoek naar de zandhagedis, omgeving Driebergen/Zeist (Afhankelijk van warm voorjaar...) Zondag 19 en/of 26 april geef ik een SNP dagcursus vogels kijken Koetshuys Leyduin.

Zicht op de kust FrT 5286 Vuurtoren FrT 6015 Zons ondergang 4813


Mei
De maand mei, waarin iedere vogel zijn ei legt staat nog behoorlijk open. Natuurlijk ben ik dan actief en ga ik dan de natuur in. Neem gerust contact met me op zet me aan het werk en boek me voor een maatwerk excursie of een 1op 1 begeleiding dat levert altijd gewenste resultaten op !
Juni
Zondag 7 tot en met zondag 14 juni met Ludo Goossens samen een unieke foto week in de nog ongerepte natuur van noord oost Bulgarije. Reeds garant vertrek! Met veel aandacht voor fotograferen tijdens de gouden uurtjes en de theorie, relaxen, eten juist wanneer het hard licht is. Unieke kansen om woudaapje, hop, bijeneter en mogelijke scharelaar vast te leggen. Wie komt er met mooie actie foto’s van de Goudjackhals, die kansen ga je krijgen... Natuurlijk zijn en nog vele ander foto kansen, zeker op het gebied van vogel-/dieren-, macro-, landschap- en avondfotografie. Aan het einde van de week is je fotoniveau ongetwijfeld weer een enorme stap verder. Er zijn nog enkele plekken voor deze geheel goed verzorgde fotoreis en wij helpen graag met het boeken van de meest gunstige vlucht, ik zou zeggen grijp die unieke kans.
Download de flyer
Een beetje afhankelijk of er een tweede week gekoppeld wordt aan de Bulgarije reis plan ik van Donderdag 6 tot en met 9 juni zeevogels fotograferen Helgoland. Gaat het ons lukken om de “lummensprung” vast te leggen? Maar zeker ook Jan van genten met ondergaande zon ( alleen bij minimaal 4 deelnemers op 1 maart)
De zomer maanden zijn misschien fotografisch het minst interessant maar ook in juli en augustus ben ik volop buiten en boek baar voor fotografische natuurtrips. Zet me gerust aan het werk neem maar contact met me op...

lg fotoreisDSC 3953 lg sieselDSC 4809 lg fotoreispicknickDSC 4467


September
Vanaf half augustus tot ongeveer 25 sept zijn er op diverse dagen hertenbronst excursies. Zie voor de diverse data en /of boekingen www.frankterstappen.com Ben er op tijd bij want de meest gunstige data lopen snel vol...
Oktober
NIEUW zaterdag 3 oktober Bij minimaal 4 deelnemers ga ik naar diverse plekken in Utrecht stad om die vast te leggen in avondlicht. Zaterdag 10 oktober paddenstoelen fotografie/ excursie in de buurt van Driebergen.
Zaterdag 24 en zondag 25 oktober Kraanvogels in Diepholzer moren. ( afhankelijk van welke Madagascar reis)
November
Ergens van 01 tot en met 29 november begeleid ik een reis naar Madagaskar. ( ik hou je op de hoogte welke reis het gaat worden) We gaan in ieder geval bizarre, prachtige dieren zien die nergens anders op aarde voorkomen en vaak niet bang zijn voor mensen. Madagaskar is een paradijs voor natuurfotografen en vogel genieters! Deze avontuurlijke reis is een echte aanrader een unieke reis door een op alle gebieden bijzonder continent.

 

Madagascar Bul Bul FrT 5184 de kiezelman FrT 4768 Mooie ontmoetingen FrT 7013

December
Vrijdag 11 t/m zon 13 december zeehonden fotograferen Helgoland, alleen bij vooraf
( 1 juli ) voldoende belangstelling! Dus geef je op en zet me aan het werk!
Ook met veel plezier blijf ik maatwerk en 1 op 1 natuurfotografie begeleidingen aanbieden, ik sta graag voor u klaar. Zie ook al uit naar de natuurinspiratie en -motivatie bijeenkomsten met bedrijfsteams of kleine groepen.
Voor een groot gedeelte staan bovenstaande data vast, maar het is altijd mogelijk dat er iets veranderd, iets wordt toegevoegd en/of dat er iets moet worden aangepast.
Kijk ook voor meer informatie ook op www.ludogoossens.be of www.snp.nl of mail/bel me voor advies. Via mijn website en nieuwsbrief houd ik u graag op de hoogte.
Ga lekker naar buiten, trek er op uit, we komen elkaar dan vast wel ergens tegen want ik blijf in 2020 : “gewone dingen buiten-gewoon doen....”!

Stenen bevolking kippen FrT 4003 lg blauwtjeDSC 4152 lg fotoreisandrewillyDSC 4555

 

CoalaWeb Social Links

Follow Us