Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Voorlopig jaarprogramma 2018    

                                                            

Hierbij het voorlopige programma van NatuurStapEnzo. Op het moment staat nog niet alles even vast. Ik probeer de site zo actueel mogelijk te houden, hou dus die site in de gaten. Het blijft evt. mogelijk om een 1op1 workshop vogels fotografen vanuit een vaste hut te boeken. Zie voor actuele data en /of boekingen: www.frankterstappen.com

Januari Deze maand heb ik nodig om alles goed af te ronden maar zeker ook de nieuwe activiteiten al weer in gang te zetten. Natuurlijk ben ik ook af toe lekker buiten te vinden want daar gebeurt het.

Februari vrijdag 23 tot en met zondag 25 februari  de eerste SNP beginnerscursus vogels kijken in het   Lauwersmeer gebied. Naast de nodige theorie natuurlijk veel veldwerk, lekker uitwaaien en buiten met de vogels in de weer te zijn. Ik ga proberen om jullie op een relaxte manier verder te helpen zodat je je op je gemak voelt op iedere andere vogel reis. (garant vertrek) De tweede groep in de maand juni is ook reeds bijna vol.

Maart Zaterdag 3 maart vogels fotograferen kijken aan de kust, Pier van IJmuiden. Lekker uitwaaien en de strandvogels zo optimaal mogelijk op de foto zien te krijgen. Zaterdag 17 maart ben ik aanwezig op de SNP vogeldag in de Blauwe kamer te Wageningen waar natuurlijk naar vogels gekeken wordt maar waar ook presentaties gegeven worden over de diverse reis bestemmingen info: via www.snp.nl. Je moet je op voorhand opgeven, en vol is vol. Ik geef o.a. een presentatie over de vogelreis naar Madagascar en IJsland maar ook de beginnerscursus vogelkijken komt aan bot, en hoe dan verder in de vogelwereld ...
Zaterdag 24 maart rondje Oostvaardersplassen exclusieve begeleiding met TIPS en tricks (vol)

April Deze maand geef ik voor diverse groepen een presentatie o.a een fotoclub in Houten. Woensdag 4 april weidevogels kijken in Friesland vanuit een hut. Zaterdag 21 april SNP dagcursus vogels kijken Koetshuys Leyduin. Zaterdag 28 april op zoek naar de zandhagedis. (Afhankelijk van warm voorjaar...)

Mei  Zaterdag 19 mei t/m zaterdag 26 mei met de eerste SNP groep vogels kijken noord oost IJsland. Hopelijk zien we de Giervalk, Harlekijneend, de IJslandse brilduiker, een poolvos of vinvis en veel ander moois. IJsland is bijna onbetaalbaar geworden echter krijg je er zoveel voor terug. Mocht deze reis niet door gaan begeleid ik de  SNP fotoreis naar het altijd mooie  Toscane van 13 t/m 20 mei. 

Van zondag 27 mei tot en met zondag 3 juni begeleid ik samen met Ludo Goossens een unieke foto werkweek in de nog ongerepte natuur van noordoost Bulgarije.  Met veel aandacht voor fotograferen tijdens de gouden uurtjes en de theorie, relaxen, eten juist wanneer het hard licht is. Unieke kansen om woudaapje, hop, bijeneter en mogelijke scharelaar vast te leggen. Natuurlijk zijn en nog vele ander foto kansen, zeker op het gebied van vogel-/dieren-, macro-, landschap- en avondfotografie. Aan het einde van de week is je fotoniveau ongetwijfeld toegenomen. Een geheel goed verzorgde reis ik zou zeggen grijp die unieke kans.

Klg sieselDSC 2328 Klg teamDSC 2718 Klg bijenetersDSC 8851

Juni Dinsdag 12 juni tot en met donderdag 15 juni zeevogels fotograferen Helgoland. Gaat het ons lukken om de “lummensprung” vast te leggen? ( alleen bij minimaal 6 deelnemers op 1 maart)

Augustus 31 aug t/m 9 september begeleid ik de  SNP fotoreis door de Georgische Kaukasus met fascinerende landschappen en fotogenieke mensen, wijn en heerlijk huisgemaakt eten. September Vanaf half augustus tot ongeveer 25 sept zijn er op diverse dagen hertenbronst excursies. Zie voor de diverse data en /of boekingen www.frankterstappen.com Ben er op tijd bij want de meest gunstige data lopen snel vol...

Oktober/ November  Zaterdag 13 oktober paddenstoelen fotografie/ excursie in de buurt van Driebergen.     
Zaterdag 20 en zondag 21 oktober Kraanvogels in Diepholzer moren.

Van donderdag 25 oktober tot en met 9 november begeleid ik een foto reis voor Wildernistrek naar Madagascar. Bizarre, prachtige dieren die nergens anders op aarde voorkomen en vaak niet bang zijn voor mensen. Madagaskar is een paradijs voor natuurfotografen! Deze avontuurlijke reis is een echte aanrader een unieke reis door een op alle gebieden bijzonder continent.

December Vrijdag 14 t/m zon 16 december zeehonden fotograferen Helgoland, alleen bij vooraf
( 1 juli) voldoende belangstelling! Dus geef je op en zet me aan het werk!

Een leuk programma of het allemaal doorgaat is afhankelijk van vele factoren, immers er kan van alles gebeuren. Ik ben positief ingesteld en kijk nu meer naar de mogelijkheden dan naar de onmogelijkheden. Hoop komend jaar op nog meer deelnemers per activiteit. Ook met veel plezier blijf ik maatwerk en 1 op 1 natuurfotografie begeleidingen aanbieden, ik sta graag voor u klaar. Zie ook al uit naar de natuurinspiratie en -motivatie bijeenkomsten met bedrijfsteams of kleine groepen.

Voor een groot gedeelte staan bovenstaande data vast, maar het is altijd mogelijk dat er iets veranderd, iets wordt toegevoegd en/of dat er iets moet worden aangepast.
Kijk ook voor meer informatie ook op www.ludogoossens.be of www.wildernistrek.nl of www.snp.nl of mail/bel me voor advies. Via mijn website en nieuwsbrief houd ik u graag op de hoogte.

Ga lekker naar buiten, trek er op uit, mijn streven in 2018 blijft : “gewone dingen buiten- gewoon doen....”!

CoalaWeb Social Links

Follow Us