Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Hierbij het voorlopige programma 2019 van NatuurStapEnzo. Op het moment staat nog niet alles even vast. Wel dat het een heel ander jaar zal zijn met minder reizen. Door de verandering van baan heb ik natuurlijk nog geen opgebouwde plus uren, daardoor kan ik helaas minder op pad. Natuurlijk blijf ik niet stilzitten, ik heb dat sowieso nodig om in balans te zijn. Echter het duurt best wel even voor ik weer voldoende uren heb opgebouwd.... Voor mij dan ook een nieuwe uitdaging om meer in eigen omgeving, dichter bij huis, en rond de weekenden mijn natuur vertier te vinden. Ik probeer mijn site zo actueel mogelijk te houden en u erbij te betrekken. Het blijft evt. mogelijk om een 1op1 workshop vogels fotografen vanuit een vaste hut te boeken. Zie voor actuele data en /of boekingen: www.frankterstappen.com
Januari
Deze maand heb ik nodig om alles goed af te ronden maar zeker ook de nieuwe activiteiten al weer in gang te zetten.
Februari
Maandag 04 februari breek ik de expositie af bij congres centrum Samaya in Werkhoven, deze heeft daar ruim 5 maanden gehangen en heb daar een aantal lovende kritieken gekregen. Heb nog een aantal leuken projecten liggen die ik hopelijk deze maand in gang kan gaan zetten. Natuurlijk ben ik ook af toe lekker buiten te vinden want daar gebeurt het....

Kalsteel Amerongen Avond fotogrfie FRT 8675 IJs vorming FRT7568 149 Foto workshop SNP 9755


Maart
Zaterdag 2 maart vogels fotograferen kijken aan de kust, Pier van IJmuiden. Lekker uitwaaien en de strandvogels zo optimaal mogelijk op de foto zien te krijgen. Zondag 10 maart ben ik aanwezig op de SNP vogeldag in de Blauwe kamer te Wageningen waar natuurlijk naar vogels gekeken wordt maar waar ook presentaties gegeven worden over de diverse reis bestemmingen info: via www.snp.nl. Je moet je op voorhand opgeven, en vol is vol. Ik geef o.a. een presentatie over de vogelreis naar Noord Oost Engeland en het Elbe gebied. Zaterdag 24 maart rondje Oostvaardersplassen exclusieve begeleiding met TIPS en tricks (vol) Donderdagavond 28 maart verzorg ik een foto avond voor fotoclub Holten: Oost, west thuis ook best.... !
April
Maandag 1 april weidevogels kijken in Friesland vanuit een vaste hut. Zaterdag 6 april Stinzenplanten fotograferen op landgoed Amelisweerd en Rijnhauwen. Zaterdag 20 april SNP dagcursus vogels kijken Koetshuys Leyduin. Zaterdag 27 april op zoek naar de zandhagedis, omgeving Driebergen/Zeist (Afhankelijk van warm voorjaar...)
Mei
Zaterdag 4 mei SNP dagcursus vogels kijken Koetshuys Leyduin. Van zondag 26 mei tot en met zondag 2 juni begeleid ik samen met Ludo Goossens een unieke foto week in de nog ongerepte natuur van noordoost Bulgarije. Reeds garant vertrek! Met veel aandacht voor fotograferen tijdens de gouden uurtjes en de theorie, relaxen, eten juist wanneer het hard licht is. Unieke kansen om woudaapje, hop, bijeneter en mogelijke scharelaar vast te leggen. Natuurlijk zijn en nog vele ander foto kansen, zeker op het gebied van vogel-/dieren-, macro-, landschap- en avondfotografie. Aan het einde van de week is je fotoniveau ongetwijfeld weer een enorme stap verder. Er zijn nog enkele plekken voor deze geheel goed verzorgde fotoreis en wij helpen graag met het boeken van de meest gunstige vlucht, ik zou zeggen grijp die unieke kans.
Download de flyer

50lg yyDrijvendehutDSC 4527 Probuda 20170907 144727 Klg woudaapjeDSC 8581


Juni
Donderdag 6 tot en met 9 juni zeevogels fotograferen Helgoland. Gaat het ons lukken om de “lummensprung” vast te leggen? ( alleen bij minimaal 4 deelnemers op 1 maart)
De zomer maanden zijn misschien fotografisch het minst interessant maar ook in juli en augustus ben ik volop buiten en boek baar voor fotografische natuurtrips.
September
Vanaf half augustus tot ongeveer 25 sept zijn er op diverse dagen hertenbronst excursies. Zie voor de diverse data en /of boekingen www.frankterstappen.com Ben er op tijd bij want de meest gunstige data lopen snel vol...
Oktober
Zaterdag 12 oktober paddenstoelen fotografie/ excursie in de buurt van Driebergen.
Zaterdag 19 en zondag 20 oktober Kraanvogels in Diepholzer moren.
November
Van vrijdag 01 tot en met 17 november begeleid ik een foto reis voor 'Wildernistrek' naar Madagaskar. Bizarre, prachtige dieren die nergens anders op aarde voorkomen en vaak niet bang zijn voor mensen. Madagaskar is een paradijs voor natuurfotografen! Deze avontuurlijke reis is een echte aanrader een unieke reis door een op alle gebieden bijzonder continent.

Mijn Tas 0883b Portret FrT 6436 110906Madagascar 2014 Zwart wit lemure FrT 6717

December

Vrijdag 13 t/m zon 15 december zeehonden fotograferen Helgoland, alleen bij vooraf ( 1 juli) voldoende belangstelling! Dus geef je op en zet me aan het werk!

Toch weer een leuk programma of het allemaal doorgaat is afhankelijk van vele factoren, immers er kan van alles gebeuren. Weet, ik ben positief ingesteld en kijk nu meer naar de mogelijkheden dan naar de onmogelijkheden. Hoop komend jaar op nog meer deelnemers per activiteit. Ook met veel plezier blijf ik maatwerk en 1 op 1 natuurfotografie begeleidingen aanbieden, ik sta graag voor u klaar. Zie ook al uit naar de natuurinspiratie en -motivatie bijeenkomsten met bedrijfsteams of kleine groepen.
Voor een groot gedeelte staan bovenstaande data vast, maar het is altijd mogelijk dat er iets veranderd, iets wordt toegevoegd en/of dat er iets moet worden aangepast.
Kijk ook voor meer informatie ook op www.ludogoossens.be of www.wildernistrek.nl of www.snp.nl of mail/bel me voor advies. Via mijn website en nieuwsbrief houd ik u graag op de hoogte.
Ga lekker naar buiten, trek er op uit, we komen elkaar dan vast wel ergens tegen want ik blijf in 2019 : “gewone dingen buiten- gewoon doen....”!

CoalaWeb Social Links

Follow Us