Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Jaarprogramma 2024

Hoe fijn zou het zijn om nog meer mensen te enthousiasmeren, ze mee te nemen in de natuur al dan niet fotograferend. Dat is mijn aanvullend plan: Belangstellenden met een coachingsvraag te helpen in de natuur. Ook via: ‘Op stap met Frank” wil ik graag mensen met een beperking de mogelijkheid geven om te bewegen en te genieten in en met de natuur, al dan niet fotograferend. Voor meer informatie kijk dan ook eens op www.natuurstappencoach.nl
Graag presenteer ik je het 2024 jaarprogramma: dichter bij de kern en dichter bij huis. Dat klinkt misschien minder spectaculair, maar ik kan je verzekeren dat je weer basisdingen gaat leren. Het zal boeiend tevens enthousiasmerend zijn. Een hele uitdaging maar ik heb er zoveel zin in. Het liefste ben ik daarvoor veel buiten en mijn avonturen wil ik dan weer graag met jullie delen. Mijn beide sites (www.frankterstappen.com en www.natuurstappencoach.nl) probeer ik actueel te houden en je er zoveel mogelijk bij betrekken. Besef wel het programma is: “een continu working proces”. Houd de actuele informatie op de site in de gaten! En neem vrijblijvend altijd even contact met me op om te weten of een activiteit bij je past.

Januari

Deze maand is echt om nog naar binnen te keren om in alle rust nieuwe plannen te maken en ideeën uit te werken. Maar ook ben ik begonnen met: “op stap met Frank” en neem mensen met een beperking mee naar buiten, in beweging, aan de wandel, maar dat kan evengoed een bioscoop of museumbezoek zijn. Het blijft mogelijk om een 1op1 workshop vogels fotografen vanuit een vaste hut of een natuurpark te boeken. Natuurlijk is dat pas echt mooi wanneer er daadwerkelijk ook sneeuw ligt. Gaat dat nog gebeuren hier in Nederland?


Afbeelding2Afbeelding3Afbeelding4

Februari

Dat vogels vaak de mooiste fotomodellen zijn, blijkt op de expositie van de fotovrienden van Odijk. Een sereen poetsende knobbelzwaan, een ijsvogel die een visje vangt en een steenuil in een boomgaard met kervel. Stuk voor stuk perfect plaatjes. Gezamenlijk exposeren de fotovrienden zo´n veertig van hun mooiste natuurbelevenissen. De foto’s zijn zeker tot midden 2024 te bewonderen tijdens de openingstijden van ´t Wapen van Odijk de Meent 53 te Odijk. Op dinsdagavond 27 februari is er een gezamenlijke avondvullende presentatie van de vrienden, waar de weidevogel, wat je tegenkomt op reis maar ook wat je juist dicht bij huis -het mooie Kromme Rijn gebied- kunt fotograferen. Het is vrije inloop, reserveren dat je komt is aan te raden want er is maar beperkte ruimte.


Maart

Deze maand zullen meer sessies natuur-coaching beginnen, immers het voorjaar komt eraan.
Zaterdag 9 en dinsdag 12 maart: kustvogels fotograferen bij de pier van IJmuiden. Donderdag 21 maart officieel begin van de lente. Vrijdagavond 22 maart : avondfotografie. We gaan voor de paddentrek maar bij helder weer mogelijk ook sterrenfotografie. Dag en nacht zon of regen we komen altijd mooie dingen tegen…!


April

Zaterdag 6 april: stinzenplanten (onder voorbehoud genoeg deelnemers) fotograferen op landgoed Amelisweerd en Rijnhauwen. Bosanemonen of wilde tulp met tegenlicht, hoe gaaf is dat.

Van 12 t/m 19 april : met collega fotografen ga ik op expeditie in Finland en Lapland. Doelsoorten korhoenders baltsend in de sneeuw, steenarend, haakbek en met wat geluk het laatste poollicht van het seizoen. Een hele uitdaging/avontuur en eigenlijk zijn we met alles tevreden. Het is onze Jongensdroom…
Vanaf eind april: In Bunnik en Odijk ben ik weer initiatiefnemer van: “De Nationale Diabetes Challenge”. We wandelen 20 weken in een groep. Naast het gezonde bewegen is het gezellig en we ontdekken zo ook de mooie natuur van het Kromme Rijn gebied. Dat stimuleert immers ook om het bewegen vol te houden. Voor de actuele data kijk op de site en/of neem contact met me op!

Dinsdag 30 april: op zoek naar de zandhagedis. (Afhankelijk hoe warm het voorjaar verloopt...)


 Afbeelding5Afbeelding6

Mei

Maandag 6 mei:
op zoek naar de zandhagedis, omgeving Driebergen/Zeist (Afhankelijk hoe warm het voorjaar verloopt...)

19 tot en met 27 mei: voor SNP-reizen begeleid ik deze vogelreis naar Hongarije. We bezoeken twee zeer verschillende gebieden: het meest westelijke deel van de echte steppen in Eurazië, en de uitlopers van de Karpaten in het noordoosten van Hongarije. Wij logeren in tweepersoonskamers op Farm Lator en in enkele naastgelegen fraaie Hongaarse huizen. In de tuin daar kom je ’s avonds wellicht hazel- en relmuizen tegen.

Juni

9 tot en met 16 juni:
samen met Ludo Goossens organiseer ik een unieke fotografie week: ”Lente in de noordoost Balkan”. Unieke kansen om Gieren, hop, bijeneter en mogelijke zwarte ooievaar vast te leggen. Wie komt er met mooie actie foto’s van de goudjackhals en/of siesel. Die kansen ga je krijgen… Natuurlijk zijn er nog vele ander foto kansen, zeker op het gebied van vogel- dieren-, macro- landschap- en avondfotografie. Aan het einde van de week is je fotoniveau ongetwijfeld weer een enorme stap verder. Deze geheel goed verzorgde fotoreis kost u € 1750,= (Behalve het vliegtuigticket en transfer hotel) en wij helpen graag met het boeken van de meest gunstige vlucht. Ik zou zeggen grijp die unieke kans….

Juli en augustus

De zomermaanden zijn misschien fotografisch het minst interessant maar ook in deze maanden ben ik volop buiten en beschikbaar voor fotografische natuurtrips, wandel-coaching en workshops. Zet me gerust aan het werk dus neem maar contact met me op…

September

Vanaf half augustus tot ongeveer 25 september: hertenbronst excursies. Zie voor de diverse data en /of boekingen www.frankterstappen.com.Ben er op tijd bij want de meest gunstige data lopen snel vol...

dinsdag 10 september tot en met vrijdag 13 september: voor SNP begeleid ik een educatieve vogelreis naar Texel. Ons eigen Texel behoort tot een van de vogelrijkste gebieden in Europa! Op deze korte vogelreis bezoeken we alle belangrijke vogelplekken op het eiland. We gaan vogelen in de Mokbaai, we fietsen langs de wadkant en wandelen de Slufter in. Een enkele keer maken we gebruik van de bus om de langere afstanden te overbruggen.

Afbeelding7Afbeelding8

Oktober

Zaterdag oktober: herfst paddenstoelen fotograferen.

Van 21 tot en met 28 oktober: fotografiereis herfst, gieren en landschappen. Bulgarije is bij uitstek het gierenland in de Balkan. Ludo Goossens heeft een samenwerking met de NGO fund for Wild, flora en Fauna in de omgeving van Kotel in het Balkangebergte. Op de bergflank staat een vogelhut en op verzoek leggen medewerkers van de NGO slachtafval en/of een kadaver op de bergflank. Zowel vale gier als monniksgier kunnen mogelijk voor de lens komen evenals tientallen raven en bonte kraaien. Ook de jakhals en de steenarend is niet uitgesloten. Eind oktober staan de bossen op de bergflanken in vuur en vlam. Het ideale moment om het landschap te fotograferen. Deze geheel goed verzorgde fotoreis kost u € 1750,= (Behalve het vliegtuigticket en transfer hotel) en wij helpen graag met het boeken van de meest gunstige vlucht. Ik zou zeggen grijp die unieke kans….

November

Donderdag 7 t/m vrijdag 8 november: kraanvogels observeren, beluisteren en fotograferen in Diepholz, geheel verzorgde reis met 1 overnachting. Een geweldige natuurbeleving van de vogeltrek.

Maandag 22 november 19.00 uur Avond/stad fotografie, bij minimaal 4 deelnemers ga ik naar diverse plekken in Utrecht stad om die vast te leggen in het avondlicht. Ook gaan we het hebben over lange sluiter tijden.

December

Zondag 8 t/m dinsdag 10 december zeehonden fotograferen Helgoland, alleen bij vooraf
( 1 juli ) voldoende belangstelling! Dus geef je op en zet me aan het werk!


Afbeelding9Afbeelding10

Ook met veel plezier blijf ik maatwerk en 1 op 1 natuurfotografie aanbieden,
vergeet “op stap met Frank’ ook niet ik sta graag voor je klaar.
Ik zie ook al uit naar de natuurinspiratie en -motivatie bijeenkomsten met bedrijfsteams of kleine groepen.


Voor een groot gedeelte staan bovenstaande data vast, maar het is altijd mogelijk dat er iets veranderd,
iets wordt toegevoegd en/of dat er iets moet worden aangepast.
Kijk ook voor meer informatie ook op www.ludogoossens.be of www.snp.nl of mail/bel me voor advies.
Via mijn websites, blog en nieuwsbrief houd ik u graag op de hoogte. www.frankterstappen.com en www.natuurstappencoach.nl

Ga lekker naar buiten, trek er op uit, we komen elkaar dan vast wel ergens tegen want ik blijf in

2024 : “gewone dingen buitengewoon doen....”!


Natuur stappen Coach

   
   

CoalaWeb Social Links

Follow Us