Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Jaarprogramma 2023

Hoe fijn zou het zijn om nog meer mensen te enthousiasmeren, ze mee te nemen in de natuur al dan niet fotograferend. Graag presenteer ik een programma dichter bij de kern en dichter bij huis. Dat klinkt misschien minder spectaculair. Maar ik kan je verzekeren dat je weer basis dingen gaat leren, het zal boeiend tevens enthousiasmerend zijn. Een hele uitdaging maar ik heb er zoveel zin in. Daarvoor ben ik veel buiten en mijn avonturen wil ik dan weer graag met jullie delen. Ook probeer ik beide sites actueel te houden en je er zoveel mogelijk bij te betrekken. Het programma is een continu working proces. Houd de actuele informatie op de site in de gaten!

Januari

Deze maand is echt om naar binnen te keren om in alle rust nieuwe plannen te maken en ideeën uit te werken. Het blijft evt. mogelijk om een 1op1 workshop vogels fotografen vanuit een vaste hut of een natuurpark te boeken. Natuurlijk is dat pas echt mooi wanneer er sneeuw ligt.

Februari

Drie natuurvrienden uit Odijk Giel, Hans en Frank hebben zich gevonden in de fotografie. Zij trekken er regelmatig op uit en verschansen zich dagen lang in fotohutten, om die ene foto te kunnen maken. Ze begeven zich bij nacht en ontij in het veld om de eerste zonnestralen te vangen of een edelhert in de mist vast te leggen. Burlende herten, keffende vossen en springende eekhoorns, zijn allemaal op de gevoelige plaat te zien. Dat vogels vaak de mooiste fotomodellen zijn, blijkt op deze expositie. Een sereen poetsende knobbelzwaan, een ijsvogel die een visje vangt en een steen uil in een boomgaard met kervel. Stuk voor stuk perfect plaatjes. Gezamenlijk exposeren ze zo´n veertig van hun mooiste natuurbelevenissen. De foto’s zijn tot eind 2023 te bewonderen tijdens de openingstijden van ´t Wapen van Odijk de Meent 53 te Odijk


Maart

Deze maand beginnen we aan de eerste coachings-wandelingen. Dinsdag 21 maart officieel begin van de lente avondfotografie We gaan voor de paddentrek maar bij helder weer mogelijk ook sterren fotografie, Dag en nacht zon of regen we komen altijd mooie dingen tegen!

April

NIEUW zaterdag 8 april Stinzenplanten fotograferen op landgoed Amelisweerd en Rijnhauwen. Bosanemonen of wilde tulp met tegenlicht, hoe gaaf is dat. In Bunnik en Odijk ben ik initiatief nemer van: “De Nationale Diabetes Challenge”. Vanaf 17 april wandelen we, elke maandag en donderdag 20 weken in een groep. Naast het gezonde bewegen is het gezellig en we ontdekken zo ook de mooie natuur van het Kromme Rijn gebied. Dat stimuleert om het bewegen vol te houden.

 wandelen in de natuurboomklever

Mei

Maandag 1mei
op zoek naar de zandhagedis, omgeving Driebergen/Zeist (Afhankelijk hoe warm het voorjaar verloopt...) Voor SNP reizen begeleid ik 6 tot en met 14 mei een vogelreis door de Donau Delta. De monding van de Donau is de grootste rivierdelta in heel Europa. Overweldigend zijn de aantallen water- en moerasvogels, die je vanaf een kleine, maar comfortabele boot van dichtbij kan bekijken. We overnachten tijdens deze vogelreis middenin het gebied op een moderne hotelboot en worden één met de delta en zijn bewoners. Woudaapjes, zwarte ibissen, roze pelikanen, vele soorten reigers, wielewalen, valken en allerlei andere vogels wachten om van dichtbij door jou gespot te worden. Van 11 tot en met 18 mei Vogels spotten in Bulgarije, samen met Ludo Goossens naar de verschillende landschappen en komen we van dichtbij in aanraking met de bijzondere vogels. Doormiddel van mooie presentaties in de avonduren worden ook thema’s besproken als vogelzang, vogels herkennen, begin van vogel fotografie en het vogel vriendelijk maken van je eigen tuin. We hebben permanent de beschikking over een mooie hut met een perfecte waterpoel. De prijs voor 7 nachten en alle maaltijden €980,- eigenlijk alles inbegrepen.(behalve vliegticket en transfer naar het vakantieverblijf) 20 tot en met 27 mei met Ludo Goossens samen een unieke foto week in de nog ongerepte natuur van noord oost Bulgarije. (Reeds vol garant vertrek) Met veel aandacht voor fotograferen tijdens de gouden uurtjes en de theorie, relaxen, eten juist wanneer het te hard licht is. Unieke kansen om woudaapje, hop, bijeneter en mogelijke scharelaar vast te leggen. Wie komt er met mooie actie foto’s van de Goudjackhals, die kansen ga je krijgen… Natuurlijk zijn er nog vele ander foto kansen, zeker op het gebied van vogel- dieren-, macro-, landschap- en avondfotografie. Aan het einde van de week is je fotoniveau ongetwijfeld weer een enorme stap verder. Deze geheel goed verzorgde fotoreis kost u €1450, = Behalve het vliegtuig ticket en transfer vakantie verblijf en wij helpen graag met het boeken van de meest gunstige vlucht, ik zou zeggen grijp die unieke kans. Vraag om de flyer….

Juni, Juli en augustus

De zomer maanden zijn misschien fotografisch het minst interessant maar ook in deze maanden ben ik volop buiten en beschikbaar voor fotografische natuurtrips, wandel-coaching en workshops. Zet me gerust aan het werk dus neem maar contact met me op…

September

Vanaf half augustus tot ongeveer 25 september
zijn er op diverse dagen hertenbronst excursies. Zie voor de diverse data en /of boekingen www.frankterstappen.com Ben er op tijd bij want de meest gunstige data lopen snel vol... Op zondag 10 september verzorgen Giel van Velzen, Hans Peeters en mijn persoon een middag vullend programma met diverse lezingen in het Wapen van Odijk.

 F2F2F3f4


Oktober

Van 21 tot en met 28 oktober fotografie reis herfst, gieren en landschappen. Bulgarije is bij uitstek het gieren land in de Balkan. Ludo Goossens heeft een samenwerking met de NGO fund for Wild, flora en Fauna in de omgeving van Kotel in het Balkangebergte. Op de bergflank staat een vogel hut en op verzoek leggen medewerkers van de NGO slachtafval en/of een kadaver op de bergflank. Zowel vale gier als Monniksgier kunnen mogelijk voor de lens komen evenals tientallen raven en bonte kraaien. Ook de jakhals en de steenarend is niet uitgesloten. Eind oktober staan de bossen op de bergflanken in vuur en vlam. Het ideale moment om het landschap te fotograferen. Voor € 1500, = Geheel verzorgd, behalve het vliegtuig ticket en transfer vakantie verblijf en wij helpen graag met het boeken van de meest gunstige vlucht, ik zou zeggen grijp die unieke kans.

November

Maandag 20 november 19.00 uur Avond/stad fotografie, bij minimaal 4 deelnemers ga ik naar diverse plekken in Utrecht stad om die vast te leggen in het avondlicht. Ook gaan we het hebben over lange sluiter tijden.

December

Zondag 10 t/m dinsdag 12 december zeehonden fotograferen Helgoland, alleen bij vooraf
( 1 juli ) voldoende belangstelling! Dus geef je op en zet me aan het werk!

zeehond    matkopmees

 

Ook met veel plezier blijf ik maatwerk en 1 op 1 natuurfotografie begeleidingen aanbieden, ik sta graag voor u klaar.
Zie ook al uit naar de natuurinspiratie en -motivatie bijeenkomsten met bedrijfsteams of kleine groepen.

Voor een groot gedeelte staan bovenstaande data vast, maar het is altijd mogelijk dat er iets veranderd,
iets wordt toegevoegd en/of dat er iets moet worden aangepast.
Kijk ook voor meer informatie ook op www.ludogoossens.be of www.snp.nl of mail/bel me voor advies.
Via mijn websites, blog en nieuwsbrief houd ik u graag op de hoogte. www.frankterstappen.com en www.natuurstappencoach.nl

Ga lekker naar buiten, trek er op uit, we komen elkaar dan vast wel ergens tegen want
ik blijf in 2023 : “gewone dingen buitengewoon doen....”!


Natuur stappen Coach

 

CoalaWeb Social Links

Follow Us