Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Kustvogels fotograferen op het strand:


Vogels bekijken en leren, hoe u van een aardig kiekje een mooie natuurfoto maakt, ontspannen wandelen en al fotografisch genieten van de natuur ...
Natuurfotograaf Frank Terstappen neemt u graag mee naar buiten en maakt u deel genoot van zijn ervaringen. De Zuidpier van IJmuiden steekt ongeveer drie kilometer de Noordzee in. Je kunt er alle seizoenen bijzondere vogels zien, dus gaan we daar naar toe om ons geluk te beproeven. Voor de Zuidpier ligt een stuk strand waar al het vogels kijken begint. Vooral het stuk strand dat tegen de pier aanligt, is interessant. In de branding foerageren drieteenstrandlopers, bonte strandlopers, bontbekplevier, zilverplevieren, rosse grutto’s en als je geluk hebt een krombekstrandloper of kleine strandloper. Groepen meeuwen rusten uit op het stand; kraaien vechten om de overblijfselen van een krab. Soms staat er een grote of kleine burgemeester tussen. Steenlopers zitten op het strand en natuurlijk ook op de rotsblokken aan beide kanten van de pier. Tussen de steenlopers kun je meteen ook al paarse strandlopers zien foerageren. Schitterende steltlopers die typisch zijn voor dit soort van rotskusten. Scholeksters zoeken ook naar voedsel op de rotsen, evenals de sneeuwgors en oeverpieper. Soms vertoont de bontbekplevier zich er. Bij opkomend water rusten allerlei soorten steltlopers op de pier. Bonte strandlopers, zilverplevieren, kanoeten en scholeksters. U gaat leren om ze zo nabij mogelijk te benaderen en te fotograferen vanuit verschillende stand punten. Iedereen met een spiegelreflex met telelens en-of systeem camera, kan zich voor deze workshop aanmelden.

Wanneer: Zaterdag 9 maart  en dinsdag 12 maart 2024
Prijs: € 79,50
Maximum aantal deelnemers 10. Bedrag overmaken op: NL44 RABO 0308 6877 95, onder vermelding
van vogels fotograferen op het strand. Inbegrepen: koffie, thee, en koek op de picknicklocatie, en cursusmateriaal.

Programma: We beginnen de dag om 9.00 uur, We treffen elkaar op de ( betaalde) parkeerplaats Kennemerstrand 2051 EC Overveen, de dag eindigt om ongeveer 14.00 uur. Via de promenade gaan we richting zee waar drieteenstrandlopers hun kostje bij elkaar scharrelen. Talrijke meeuwen vliegen langs en rusten uit op het strand. Het is een ware uitdaging ze op naam te brengen. Afhankelijk van weersomstandigheden en wind lopen we via de Zuid-Pier een stukje de zee in. Hier zullen we steenlopers, paarse strandlopers en oeverpiepers aantreffen.
De duur en tempo van de wandeling hangt sterk af van de deelnemers en wat er voor onze lens komt De excursie is zowel geschikt voor beginnende- en ervaren natuurfotografen/vogelaars. Een verrekijker verhoogt het kijkplezier. Zorg voor warme kleding en dicht schoeisel. De excursie is minder geschikt voor minder validen, aangezien een deel over het strand zal gaan. Waar we onze meegebrachte picknick/lunch gebruiken... Hopelijk hebben we een beetje geluk gehad maar hoe stiller we zijn des te dichter zullen de vogels zich laten zien. Als we het moe zijn en of bij slecht weer gaan we terug richting parkeerplaats en mogelijk kunnen we ons in een in een strand tent opwarmen met soep of koffie. Zo mogelijk evalueren we onze belevenissen en is er misschien nog tijd om de resultaten te bespreken...?
Inschrijven kan via: www.natuurstapenzo.com Onder het kopje contact vindt u een formulier dat u kunt invullen; vermeld er even bij dat het gaat om de fotoworkshop strandvogels. U krijgt dan bericht over het verdere verloop. Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel 06-29015646 voor meer informatie.

Drieteenstrandloper FrT 7867 Kleine Mantelmeeuw FrT DSC  Steenloper FrT 7741

CoalaWeb Social Links

Follow Us