Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Ontdek het vroege voorjaar

Ontspannen wandelen, fotograferen en genieten in aantrekkelijke natuurgebieden in Nederland.


Onder leiding van natuurfotograaf Frank Terstappen kunt u in groepsverband in een ontspannen sfeer wandelen, fotograferen en genieten van, in dit geval, de Utrechtse Heuvelrug. Zie de wandeling als onthaasten, en uw hoofd leegmaken. U kunt volop genieten van de prachtige natuur, het landschap, en de weldadige rust. Dicht bij huis in onze eigen provincie Utrecht zijn zoveel mooie plekjes te ontdekken, u moet het alleen leren zien. Iedereen met een spiegelreflex camera en/of met een compact camera met afzonderlijk instelbaar diafragma en sluitertijd, kan zich voor deze workshop aanmelden.


Op zoek naar de zandhagedis…


Wanneer: zaterdag 6 april stinzenplanten en dinsdag 30 april 2024 opzoek naar de zandhagedis.
Prijs: per persoon € 65,-
Minimum aantal deelnemers 4 personen, maximum aantal deelnemers 8 personen
Inbegrepen: koffie, thee en koek op de locatie.


Betaling vooraf op rekening NL44 RABO 0308 6877 95 o.v.v. workshop en naam.


Programma: U wordt om 8.30 uur verwacht op de locatie. De officiële workshop eindigt om ongeveer 12.30 uur. Op zoek naar de zandhagedis (Lacerta agilis) en ontdekken waar en hoe hij leeft . De zandhagedis in zijn natuurlijke omgeving vastleggen op de foto, daar ligt deze dag ons accent op. Onder leiding van natuurfotograaf Frank Terstappen leert u te zoeken, te observeren en de natuurlijke omgeving van de zandhagedis te ontdekken. We kunnen niet garanderen dat we zandhagedissen tegenkomen (het weer en de natuur is vaak onvoorspelbaar). Wel maken we een hele grote kans, zeker in deze periode van het jaar. In het bijzonder op Koningsdag is het doorgaans extreem rustig in het bos… We kijken ook hoe de botten op de takken langzaam zwellen en open barsten tot jonge kleine blaadjes. Overal beginnen steeds meer vogelsoorten steeds luider te zingen. Komen we het Maartsviooltje of de Heidelucifer tegen? Is er een ontmoeting met de grote bonte specht? Met een paar minder opvallende vrouwtjes zandhagedis zullen we tevreden mogen zijn maar de KROON op die dag zou eigenlijk een felgekleurd fotogeniek, meewerkend, mannetje moeten zijn. Ga je mee…?


De workshop in het kort:
We starten bij station Driebergen-Zeist.
We wandelen door het natuurgebied Heidensteijn/ Bornia waar we daadwerkelijk op zoek gaan naar de zandhagedis en wie weet kunnen we dit interessante reptiel op de foto vastleggen. Tegen 12.30 uur zijn we terug bij het station.

bekermosspechthagedis

CoalaWeb Social Links

Follow Us