Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

3 daagse buitenlandse natuur fotoworkshop

Fotograferen van jonge zeehonden

Jaarlijks worden tussen eind november en begin januari jonge grijze zeehonden geboren op de zandbanken in de “Duitse Bocht”. Helgoland met het kleine duinen eiland Düne is een unieke locatie om ze te fotograferen. De in de wintermaanden afgelegen, rustige stranden bieden een uitstekende gelegenheid om de  jonge zeehonden namelijk van dichtbij  te bekijken en fotograferen. Gedurende ongeveer een maand worden ze op de stranden van het eiland geboren en gezoogd. De jonge verlaten het eiland niet omdat ze nog afhankelijk zijn van de zeer vette moedermelk, die er voor zorgt dat hun mooie, warme, dikke, witte vacht in snel tempo omgezet wordt tot een waterdichte speklaag. De zeehonden zullen vast de meeste aandacht krijgen maar tijdens een rondwandeling zullen we ook aandacht besteden aan de overwinterende strandlopers, andere vogels en landschappen. In een gezellig familie hotel wordt gegeten en  bespreken we de resultaten en het programma.

 

Zondag 8 t/m dinsdag 10 december 2024 zeehonden fotograferen Helgoland, alleen bij vooraf
( 1 juli ) voldoende belangstelling! Dus geef je op en zet me aan het werk!

 

Voor wie?
Voor iedereen die meer wilt leren over natuurfotografie en dat direct in de praktijk wilt toepassen. Ook de natuurgenieter die zeehonden in het wild,van nabij wilt bekijken komt aan zijn trekken. Het is niet nodig heel geavanceerde foto apparatuur te hebben. Iedereen met een spiegelreflex camera en/of met een goede compact camera kan zich voor deze workshop aanmelden.

zeehond 1
De prijs van de workshop bedraagt € 585,- p.p.
In de prijs van de workshop is Inbegrepen:

•    overtocht Cuxhaven – Helgoland v.v.
•    overtochten Helgoland – Düne
•    hotelovernachtingen incl. half pension
•    koffie/ thee tijdens het theorie gedeelte
•    Instructie fotografie en nabespreken van de resultaten


Niet inbegrepen:
•    heen- en terugreis naar Cuxhaven (Carpoelen evt. mogelijk)
•    parkeerkosten in de haven van Cuxhaven
•    Persoonlijke uitgave, eten/drankjes
•    verzekeringen


Inschrijven: Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven zal de groep niet groter zijn dan 8 deelnemers. De workshop kan doorgaan bij minimaal 3 deelnemers. Inschrijven voor  1juli via het invullen van het contact formulier op de site en/ of even telefonisch reageren.

zeehond 2vogelszeehond 3

CoalaWeb Social Links

Follow Us