Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Foto-expositie NatuurStapEnzo

Ze hebben me gevraagd voor een expositie....?
Zal ik het doen, even tussen alle andere activiteiten door? Ik kan heel moeilijk nee zeggen maar weet ook dat er veel tijd in gaat zitten, het is niet zo maar even iets.... Gaat het me verder helpen maar ja een aantal foto’s liggen gewoon maar in de opslag te liggen. De reacties van vorige exposities in het Diaconessen ziekenhuis in Utrecht waren overweldigend. Dus ja....

Foto-expositie NatuurStapEnzo

“Als ik buiten ben en fotografeer, klaart als vanzelf mijn hoofd op.”

Conferentiecentrum Samaya Werkhoven
Oktober 2018 tot februari 2019

 

Met deze expositie probeer ik over te brengen dat je met wat moeite en geduld zelf ook “ wilde natuur” voor de lens kunt krijgen. Tijdens een dergelijke ontmoeting ervaar je dat er in de natuur dicht om ons heen voor iedereen nog heel wat avontuur en kijkplezier te beleven valt.
De Natuur dicht bij huis is mijn werkterrein: het Kromme Rijngebied, de Utrechtse Heuvelrug, Grebbelinie, de Oostvaardersplassen, maar zeker ook de Nederlandse en Belgische kust, zijn gebieden waar je me vaak aan kunt treffen. ’s Morgens in alle vroegte en ‘s avonds tijdens de schemer, wanneer het licht vaak op het mooist is, trek ik er op uit om sfeerplaatjes te maken. Het maakt niet uit wat voor een weer het dan is.
Schoonheid zit vaak in het heel simpele; ik zie fotograferen dan ook als het overbrengen van emotie met de grootst mogelijke kracht en directheid. De vrijheid, en het aangewezen zijn op jezelf, met dan die juiste fotoklik, dat zijn momenten, zo uniek, zo moeilijk te bevatten... Toch wil ik juist die momenten heel graag delen met anderen. Het verhaal achter de foto’s is voor mij dan ook zeker zo belangrijk. Dat is ook de belangrijkste reden waarom ik zo graag buiten in de natuur vertoef, want daar speelt zich dat verhaal af...

Het verhaal achter een foto:
Thuis zeg ik regelmatig in het weekend of op een mooie vrije dag: “ik ga op zoek....” En in dit geval naar de ijs vogel. Ik wist ook al waar ik die ijsvogel wilde zien: in het Kromme Rijn gebied. Ook tijdens deze wandeling kom ik veel interessante dingen tegen, maar ik blijf gefocust. Ik vraag me af of ze de strenge koude periode overleefd hebben? Hij is er dit keer niet. In ieder geval niet op de plek waar ik hem bedacht had... Missie mislukt? Nee toch zeker, want in mijn hoofd is het inmiddels opgeklaard.
Een ander verhaal speelt zich regelmatig af in de winter. De dagen voorafgaand had het al iets gesneeuwd, net niet genoeg om mooi wit te zijn. Ik volg dan met meer dan gewone interesse het weerbericht en ga ook regelmatig ‘s avonds naar buiten om het weer te checken. Hoge luchtvochtigheid en matige vorst dat betekent vaak rijp voor de komende dag. Het was werkelijk sprookjesachtig mooi wit. Helaas duurt dat meestal niet zo lang en dus moet je er wel voor zorgen dat je er bent. Ik heb die dagen dan tijd tekort en het is moeilijk om de juiste keuzes te maken want ik wil wel overal zijn. De reacties tot nog toe zijn erg enthousiast wat ik hoor van het personeel aldaar. Heb een enkele mail ontvangen. Verkopen doe ik bijna niet op exposities het is meer voor positieve publiciteit en je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt toch...? De getoonde afbeeldingen op de expositie zijn te koop, evt. inclusief lijst en passe-partouts. De 120 bij 120 cm afbeeldingen, worden door o.a. Reinaerde gebruikt i de bijzondere zorg als geluid resonerende panelen. Een presentatie over natuur en/of fotografie verzorg ik op een zeer enthousiaste en eigen manier. Hebt u andere wensen, wilt u een keer mee op pad, dichtbij of wat verder weg, of wilt u maatwerk: geen probleem, neem dan gewoon even contact met me op en u krijgt alle informatie.
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06-29015646.

Om foto´s te bekijken moet je toch echt even naar de expositie toe (zondermeer zeer de moeite waard) er hangen ook een paar foto´s van de hand van Giel van Velsen een fotomaatje van me

Blog

CoalaWeb Social Links

Follow Us