Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Terugblik op 2019, maar ook doelen stellen…

We zitten weer in de laatste dagen van december, het jaar is voorbij gevlogen. Een jaar met hoogte punten. Maar ook een jaar met zaken die je graag anders had willen zien. Je neemt je altijd vol goede moed voor om er tegen aan te gaan. Het is ook accepteren hoe een en ander loopt. Soms kun je dat beïnvloeden soms ook niet. Jezelf blijven motiveren en het positieve blijven zien. Ik koester dan het kleine om me heen, want dat maakt mijn leven groots!
Zo kreeg ik op mijn verjaardag van mijn kinderen een Neopreen waadpak. Dit om de goede resultaten die we daarmee hadden in Bulgarije hier in Nederland voort te zetten. Op het bijgevoegde kaartje stond we willen de resultaten voor de volgende verjaardag zien! Ik moet nog opschieten. Nog eerst een drijf-hut maken, een goede plek zien te vinden om deze uit te proberen, voor ik over enige goede foto resultaten mag spreken. Mijn natuurfoto resultaten stonden op een laag pitje. Te weinig energie, mijn hoofd was niet leeg het ontbrak me aan de benodigde inspiratie. Ik bleef in het gewone hangen, ook daarmee kun je verder maar wil zo graag veel meer... In April stond een mooie SNP vogelreis naar Cyprus op het programma. Mei stond in het teken van ongerept Bulgarije samen met Ludo voor de eerste keer een fotowerkweek organiseren. Wat hebben we genoten, hard gewerkt, wat was het gezellig en wat een prachtige foto resultaten. Alle deelnemers zo vol lof. Natuurlijk staat deze trip ook voor dit jaar weer op het programma 7 tot en met 14 juni! ( ga je mee?) Tussen alle werkzaamheden en andere activiteiten speelde ook de voorbereiding van het huwelijk van mijn oudste zoon. Kostuums kopen ook met mijn andere zoons. Een tweedaags uniek vrijgezellen feest in en om Knokke organiseren en mogen bijwonen met een unieke vrienden groep is onvergetelijk. De huwelijksdag van Timo en Silvia was zo liefdevol zoveel positieve energie... Deze dag zal ik mijn leven lang niet meer vergeten, zo mooi en zo trots. Het werken in de zorg is zwaar. Toch ga proberen komend jaar er wat gemakkelijke in te staan want: IK ZORG, graag! Ik ben een mensen, mens en de combinatie met reisbegeleiding, fotografie en natuurbeleving zorgen ervoor dat ik in balans ben. De omliggende natuur biedt kansen, die ik veel meer moet zien te benutten. Dat zou er voor kunnen zorgen dat ik me daar zo dicht bij huis ook thuis ga voelen.

Zons ondergang 4813  Lichter worden van bloedmaan FrT 1306


Ook een dag die ik niet snel zal vergeten is dat ik samen met Wilma met de bus naar Utrecht ging ( dat was lang geleden dat ik in een stadsbus had gezeten) om naar de camperbeurs te gaan. Ze had kaartjes geregeld om ons even te gaan verlekkeren, even weg te dromen... Even zag het er naar uit dat ik de Madagaskar fotoreis niet meer wilde begeleiden er ontstond enige twijfel in mijn kunnen, gebrek aan zelfvertrouwen, ben ik wel de juiste fotograaf die... Met wat hulp kwam ik tot het juiste inzicht, heb die reis op een fantastisch manier begeleid en alles is prima verlopen. Enkele dagen geleden ontving ik een boekje: “kinderen van Madagaskar” gemaakt door een van de deelnemers. Als bedankje voor de fijne reisbegeleiding, maar vooral voor de stimulans en de extra inspiratie die je me hebt gegeven. Met gepaste trots een geweldig mooi resultaat! December ook de juiste tijd om doelen te stellen. Waar je aan kunt werken, die je wilt gaan behalen, die je een richting geven voor komend jaar en daarna....Ik heb iemand ontmoet die liet me aan de hand van een teken opdracht iets inzien: van A naar A, van B naar B en bij C gewoon gaan, beweeg maar vooruit, ga maar, je komt wel ergens.... Ondernemen is gewoon aan iets durven beginnen, doorzetten... Ik beschik nog over ondernemers bloed, zit altijd vol leuke ideeën en ik wil dolgraag meer bezig zijn in en met de natuur. NatuurStapEnzo verdient om zich verder te ontwikkelen. Voorlopig nog naast een baan in de geestelijke gezondheid zorg maar ben voornemend om die uren in de zorg langzaam te gaan afbouwen. Daarmee leuke dingen te gaan doen. Mijn passie natuur, fotografie, reizen te delen met een ieder die wil. Daarbij NatuurStapEzo op een hoger niveau te brengen positiever in het leven staan en genieten.
Doelen genoeg, en ja samen een camper daarmee gaan rondtrekken, is ook een zeker doel, maar die kon je al inkoppen! Ik zie er naar uit om aan mijn doelen te werken en daarbij houd ik je graag op de hoogte ...

 

Kerstkaart FrT 2019 0301 21128  Kerstkaart NSE 2019 FrT 8527 19511

 

 Mijn aller beste wensen wil ik met jullie delen voor het komende nieuwe jaar

behoud geloof, hoop, liefde en vertrouwen in elkaar.

Niet alleen tijdens de kerstdagen
Maar probeer juist ook die andere 363, elkaar te behagen!

Ik wens u, met uw familie en vrienden, prettige feestdagen en een goed, gezond 2020 toe ! Warme groet,

 

Frank Terstappen

Blog

CoalaWeb Social Links

Follow Us