Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Even een pas op de plaats….

SpreeuwenJa, september kan nog aangenaam zijn. Dat hangt o.a. af van de zon. De lange zomerdagen zijn voorbij. ‘S Morgens hangen slierten mist over het landschap. Zo ook die tweede september. Ik zat om 7.00 uur op mijn fiets richting werk te genieten van het veranderende seizoen. Je ruikt en voelt het al: Binnenkort weer volop hertenbronst, paddenstoelen en het verkleuren van de bladeren dacht ik nog. Niks vermoedend prepareer ik me op de nieuwe werkdag, bijna daar, en dan breekt tijdens mijn fietstocht mijn zadelpen af. Ik maak een zeer onfortuinlijke val, en als ‘ooit gewezen wielrenner’ wil ik weer direct verder. “Het valt wel mee” dacht ik nog. Het lichaam liet al snel weten dat het toch anders was, achteraf blijkt pas hoeveel geluk ik eigenlijk heb gehad. Ik ben heel dankbaar dat ik samen met het korset, de medicatie, mijn gezin, familie, vrienden en collega’s mag werken aan herstel. Het zal nog even duren maar ik kan je nu vertellen dat het iedere dag weer een beetje beter gaat. vliegenzwamHet is wel even een pas op de plaats wat reizen en workshops betreft, maar rustig aan stapje voor stapje vooruit. Zo ook de mist die uiteindelijk helemaal oplost door de zon. De zomer loopt op haar eind. Weldra verschijnen de bonte paddenstoelen: de rode vliegenzwam met witte stippels op de hoed, het geelbruine eekhoorntjesbrood, de witte weide champignon met roze plaatjes onder de hoed. De wespen eten van de overrijpe pruimen, peren en appels. Ze leven alleen nog van suiker voordat ze dood gaan. Alleen de wespenkoningin zal overwinteren en ook volgend jaar opnieuw beginnen. Volgens Johan Cruijff heeft ieder nadeel ook een voordeel. Ik heb nu tijd om de achterstand in mijn fotoarchief bij te werken. Ook kan ik mijn website weer actueel maken. Wel houd ik nog even een slag om de arm hoe het herstel verder zal verlopen voordat ik gedreven en enthousiast weer mijn workshops en reizen oppak. Ik zie daar enorm naar uit !  Bezoek de vernieuwde site: www.frankterstappen.com daar krijg je sowieso een indruk van het geen ik de afgelopen jaren heb gedaan, en wat waarschijnlijk ook de basis zal zijn voor het programma van komend jaar. Ik hoor graag wat u van het vernieuwde design vindt. Laat een berichtje achter in mijn gastenboek en dan zie ik u hopelijk snel in de natuur. Mijn nieuwste nieuwsbrief is uit en kun je onder het tabblad nieuwsbrief downloaden, laat je inspireren…sfeer

Blog

CoalaWeb Social Links

Follow Us