Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Op naar het voorjaar, op naar Extremadura…

Heb zojuist de kerstboom “afgetuigd”, wat een hoeveelheid naalden en weg heerlijke harslucht. Het blijft de kunst om voldoende lichtpuntjes met de daarbij behorende gezellige sfeer te behouden. Daarom op de aller eerste plaats allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar. De jaarwisseling zorgt voor een kleine ondernemer als ik altijd voor extra drukte. Naast het oude jaar administratief afsluiten is het ook de hoogste tijd om plannen te maken, de agenda en de website actueel te maken...  

Extremadura 31 mei 07 FrT 183 2 Goudenuurtjes Extremadura FrT 0395 3855

Vanzelf kom je dan bij reizen, ik ga het weer op pakken en heb er enorm veel zin in. Extremen adura is een van de bestemmingen waar ik al naar uitzie. Dit keer ga ik een vogel-fotoreis voor Wildernistrek begeleiden. Ik heb al de nodige voetstappen in Extremadura liggen en ben er dan ook vele jaren geweest. Toch een dergelijke specifieke reis is altijd spannend omdat voor de deelnemers het foto resultaat vaak bepalend is. Vraag iedere vogelliefhebber en/of natuurfotograaf die in Extremadura is geweest naar zijn/ haar ervaringen en je krijgt direct de mooiste verhalen.

Kleine Torenvalk FrT 2023 64688 Spaanse Keizer arend FrT 4467 103386

Over het schuimbad van de grote trap, de schuwe blauwe ekster, maar o zo mooi de vale gieren die als je geluk hebt op oog hoogte aan je voorbij scheren, het geluid van de oehoe en of dwergooruil. Maar ook de eikeltjes likeur, of de boeven verhalen van: Francisco Pizarro, de mediterrane geur, de prachtige natuur, het heerlijk klimaat, de relaxte sfeer in de diverse dorpjes staan gerant voor een heerlijk ontspannen, inspannende foto-vakantie. Kijk op: http://www.wildernistrek.nl/fotoreizen/reis/extremadura-allround-natuurfotografie  voor meer informatie.

Bloemenzee FrT 2379 83372 Hop FrT 2412 83404

De reis staat op garant vertrek en ik weet dat er nog maar één plaats over is voor dit jaar, dus ben snel... De reis in het kort: We verblijven op twee verschillende locaties. Het eerste deel van de reis brengen we door in Las Villuercas, een authentiek gebied van Extremadura waar nauwelijks toeristen komen. Hier gaan we aan de slag met allround natuurfotografie; macro, landschap en vanuit de bus. Het tweede deel van de reis verblijf je in een lodge op een privé landgoed, waar 10 vaste fotohutten voor je staan opgesteld.

Grijze Gors FrT 3327 Europese Kanarie FrT 0217 3686

Hier ligt het accent meer op vogelfotografie. Bij een heldere avond zullen we vast ook op pad gaan met de liefhebbers. Mijn big five voor Extremadura zijn: Grote Trap, Monniksgier, Grijze Wouw, Scharelaar, Kleine trap Spaanse Keizerarend, maar met zoveel andere bijzondere soorten als bijeneter, hop, blauwe ekster, wit-zwartbuikzandhoen of griel ben ik ook al heel tevreden. In gedachte zit ik er al, zie er enorm naar uit en met veel plezier lees ik me in, en bereid me voor om er een onvergetelijke mooie fotobelevenis van te maken.

Mocht je meer willen weten over deze reis, mag je me altijd bellen. Of kijk verder op deze site waar foto’s over Extremadura zijn te vinden en waar ook binnenkort het complete programma voor 2017 zal staan ;-) .

Vale gieren aan maaltijd FrT4487 23064 Vale Gier vliegend FrT 3284

 

Blog

CoalaWeb Social Links

Follow Us