Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

In het Diakonessen ziekenhuis kun je nu ook mooie natuur bekijken....

Het motto van de expositie is: “dag en nacht zon en regen je komt altijd leuke dingen tegen!” Met de getoonde foto’s probeer ik over te brengen dat je met wat moeite ook “wilde natuur” voor de lens kunt krijgen. Tijdens een dergelijke ontmoeting ervaar je dat er in de natuur dicht om ons heen voor iedereen nog heel wat avontuur en kijkplezier te beleven valt. Schoonheid zit vaak in het heel simpele. Ik zie fotograferen dan ook als het overbrengen van emotie met de groots mogelijke kracht en directheid. Die vrijheid, en het aangewezen zijn op jezelf, met dan wel die juiste foto *KLIK*. Dat zijn momenten zo uniek, zo moeilijk te bevatten... Toch wil ik juist heel graag die momenten delen met anderen. ’s Morgens in alle vroegte en ‘s avonds tijdens de schemer, wanneer het licht vaak op het mooist is, trek ik er op uit om sfeer plaatjes te maken. Het deert me dan meestal niet wat voor weer het is. Het verhaal achter de foto’s is voor mij zeker zo belangrijk als de foto zelf. Dat is ook de belangrijkste reden waarom ik zo graag buiten in de natuur vertoef. Want daar speelt zich dat verhaal af.

Edelhert FRT 8152 2 Reebok FrT 6112 68590 1 3

Thuis zeg ik regelmatig in het weekend of op een mooie vrije dag: “ik ga op zoek....” En in dit geval naar de ijs vogel. Ik wist ook al waar ik die ijsvogel wilde zien: in het Kromme Rijn gebied. Ook tijdens deze wandeling kom ik veel interessante dingen tegen, maar ik blijf gefocust. Ik vraag me af of ze de strenge koude periode overleefd hebben? Hij is er dit keer niet. In ieder geval niet op de plek waar ik hem bedacht had... Missie mislukt? Nee toch zeker, want in mijn hoofd is het inmiddels opgeklaard.
Een ander verhaal speelt zich regelmatig af in de winter. De dagen voorafgaand had het al iets gesneeuwd, net niet genoeg om mooi wit te zijn. Ik volg dan met meer dan gewone interesse het weerbericht en ga ook regelmatig ‘s avonds naar buiten om het weer te checken. Hoge luchtvochtigheid en matige vorst dat betekent vaak rijp voor de komende dag. Het was werkelijk sprookjesachtig mooi wit. Helaas duurt dat meestal niet zo lang en dus moet je er wel voor zorgen dat je er bent. Ik heb die dagen dan tijd tekort en het is moeilijk om de juiste keuzes te maken want ik wil dan wel overal tegelijk zijn.

steenuiltje 25 05 06 FrT 200 84 3 Klaproos FrT 5488 86084

De getoonde afbeeldingen op de expositie zijn te koop, evt. inclusief lijst en passe-partouts. De 120 bij 120 cm afbeeldingen, worden door o.a. Reinaerde gebruikt in de bijzondere zorg, als geluid resonerende panelen. Een presentatie over natuur en/of fotografie verzorg ik op een zeer enthousiaste en eigen manier. Heeft u andere wensen, wilt u een keer mee op pad, dichtbij of wat verder weg, of wilt u maatwerk: geen probleem, neem dan gewoon even contact met me op en u krijgt alle informatie.
Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch: 06-29015646.
Bezoek ook eens mijn website www.frankterstappen.com

Baderende Gaai FrT 6542 2 Boomklever FrT 2911

Ik heb al vele positieve en enthousiaste reacties mogen ontvangen. Dus: ga nog tot 1 september natuur kijken in het Diakonessenziekenhuis te Utrecht! Of schrijf je in voor een workshop of fotoreis en dan laat ik u graag mee delen in mijn passie.

2044Expositie diac Frt 2017 1

 

Blog

CoalaWeb Social Links

Follow Us