Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Ongerept Bulgarije, een onvergetelijke fotoreis en jij kunt mee...

KOM MEE NAAR BUITEN, NAAR ONGEREPT BULGARIJE, EEN ONVERGETELIJKE FOTOREIS...

70lg probudaDSC 4606


Het authentieke vakantiehuis Probuda ligt in het noordoos-ten van Bulgarije, 40 km ten zuiden van de Donau en de Roemeense grens en 150 km van Varna aan de Zwarte Zee. Het ligt rustig aan de rand van het dorp Kostandenets. De tijd is er op charmante wijze blij-ven stilstaan. Het ligt ook aan de rand van het natuurgebied Rusenski Lom met rotsen tot wel 100 meter hoog. Op een relatief klein oppervlak vind je er vele biotopen wat weer tot een enorme biodiversiteit leidt. Dagelijks zullen we de jackhalzen horen en in het kortbegraasde grasland kun-nen we Siesels waarnemen ook een van onze doelsoorten. In een straal van 6 km rond het huis kan je meer dan 100 verschillende vogelsoorten waarnemen. Vanuit Probuda (wat aangenaam wakker wor-den betekent) vertrekken ver-schillende wandelingen. De ruime natuurtuin van 1400 vierkante meter groot is voor-zien van een heerlijk zwem-bad. Op nog geen 200 meter is een poel (12 bij 4 meter) met drinkplaats voor vogels en een vaste schuilhut... Tijdens deze fotowerkweek zijn drijf hut, mobiele hut, geïmproviseerde hut en vaste schuilhut nadrukkelijk aanwezig maar hebben zeker niet de over-hand wat betreft de andere natuurfotografie mogelijkhe-den. We verplaatsen ons, voor de grotere stukken, met een Toyota landcruiser en samen zoeken we naar een aangename en optimale afwisseling. Het is zeker niet de bedoeling dat we met uitgebleekte foto’s gemaakt tijdens hard licht komen en/of vogels op van die aanvlieg takjes en vogels op een draadje daar moeten we zeker over praten ;-) We gaan samenwerken aan ‘next-level’ fotografie zonder enige twijfel gaat dat ook lukken.
Wat zwaarte betreft schat ik de reis in als 1,5 het is er niet vlak, regelmatig vroeg opstaan (natuurlijk optioneel) er moet fotografisch gewerkt worden en het is een beetje avontuurlijk. Wat luxe en comfort betreft durf ik 3 tot 4 sterren te geven, geheel ver-zorgd, relaxte sfeer, voldoen-de tijd om te genieten en goede verzorging van eten en drinken. 

027lg ikbzandoogjeDSC 8742 lg grauweklauwierDSC 7585

Voor 2022 hebben we deze reis gepland van zondag 12 juni tot en met zondag 19 juni. Voor 2023 hebben we zondag 11 juni tot en met zondag 18 juni vast gelegd.  Er is ons veel aan gelegen om dit gezellige actieve fotografie doe weekend zo snel mogelijk vol te krijgen! Zonder teveel garanties te geven en dat kunnen we ook niet, het blijft immers natuur... Wel durven we met zekerheid te zeggen dat je volop unieke kansen zult krijgen en dat je uiteindelijk zeer voldaan met de gewenste foto´s terug naar huis zult gaan!  

 

Vraag de folder aan met nog meer informatie, wij helpen je graag en bespreken graag de diverse mogelijkheden...

Klg landcruiserDSC 5868 Klg bijenetersDSC 8851

 

Blog

CoalaWeb Social Links

Follow Us