Samen op stap de natuur in

Frank Terstappen

Natuurstapenzo

Leidt stilstaan automatisch tot achteruitgang...?

Mijn eerste blog op deze site die ik geschreven heb heeft de titel: “Oehps achterstallig”…  Ook vandaag de dag  heb ik te maken met een grote inhaalslag.  Onder andere door technische omstandigheden, mijn computer is door piekstroom gecrasht,  beide harde schijven zijn niet meer te redden…  Ook verdrietige omstandigheden binnen de familie zorgde ervoor dat ik mijn prioriteiten tijdelijk anders heb ingedeeld. In de natuur glijden dan seizoenen ongemerkt aan je voorbij. Bepaalde activiteiten doe je op de automatische piloot en zeker niet helemaal bewust. Je merkt dat alles gewoon doorgaat, te lang stilstaan is achteruitgang…. Mijn laatste blog is alweer van augustus. En de expositie in het Diaconessenhuis was een groot succes. Zoveel positieve en dankbare reacties dat ik er verlegen van werd, zeker een stimulans om door te gaan.

Probuda n ik projectdrijfhut

Tuurlijk heb ik niet stil gezeten immers in de eerste week van september was ik een midweekje te gast bij Natuurfotograaf Ludo Goossens in Bulgarije. Daar hebben we plannen gemaakt, nee al gewerkt aan de uitvoering voor een next level natuurfotografie workshop. Deze vindt plaat in de laatste week van mei 2018. Ik kan je nu al verklappen dat daar geweldige kansen liggen en er spectaculaire natuuropname gemaakt zullen gaan worden. Begin december en ook op het Lowlands natuurfotografie festival 2017 hoor je er meer van.

wim smeets boottocht sri lanka 2015 b wimsmeets 2740 blauwe vinvis

Nu ben ik de laatste voorbereidingen aan het treffen voor de SNP vogelreis naar Sri Lanka. Nog een weekje en ik zit tussen de vogels, op de parel van de Indische Oceaan… Wensen soorten te over maar de negen kleurige Pitta, de kikkerbek, de zwart nekooievaar, Ceylon groene duif , de Malabaren tok en de Ceylon vliegenvanger staan erg hoog op mijn lijstje.  Momenten met de Indische olifant, blauwe vinvis en het luipaard zullen onvergetelijk zijn. Ik zie er al naar uit… 

wim smeets malabarentok endeem b sri lanka 2015 wimsmeets 2920  wim smeets luipaard 9834

Van 15 tot 17 december ga ik met een aantal deelnemers naar Helgoland om daar uit te waaien maar ook de jonge zeehonden te fotograferen. Maar voor dat ik naar Sri Lanka vertrek moet ik alles tot in de puntjes geregeld hebben. De boot reserveren, de kamers van het hotel ook, waar gaan we eten, kunnen we gebruikmaken van een bespreek ruimte? Wat ik nog moet doen is  de carpool plaatsen en de informatie voor de deelnemers omzetten…. De tijd vliegt er is nu geen tijd om even de natuur in te gaan, geen tijd ook om te lang stil te blijven staan gelukkig maar dan is er ook geen sprake van achteruitgang. Sterker nog, ik ben er weer en kom eraan…

kaartje Helgoland  Rustende zeehond

Met dank voor de Sri Lanka foto’s aan Wim Smeets SNP. Ik hoop en verwacht ook met mooie terug te komen.

Blog

CoalaWeb Social Links

Follow Us